از لحاظ جغرافیایی شهر بندری چابهار در انتهای جنوب شرقی ایران درکنار آب های گرم دریای عمان و اقیانوس هند نیز قرار گرفته است. چابهار از سمت شمال با شهرستان های ایرانشهر و نیکشهر و از جنوب به دریای عمان و از شرق با پاکستان و از غرب به استان های کرمان و هرمزگان همسایه است. مساحت شهرستان چابهار حدود ۹۷۳۹ کیلومتر مربع، ارتفاع این شهرستان از سطح دریا ۷ متر و داراى ۱۳۰ کیلومتر مرز خاکی و حدود ۱۱۵ کیلومتر مرز آبى در دریاى عمان می باشد. مطابق با آمار سرشماری انجام شده در این شهرستان جمعیت چابهار حدود ۲۹۱۹۱۰ نفر بوده است.
در مقاله پیشین بلاگ میز شما را با شهر چابهار و رستورانهای آن آشنا کردیم. بنابراین در این مقاله تصمیم گرفتیم با بررسی جغرافیایی چابهار شروع کنیم. امروز به شما راهنمایی خواهیم کرد که وقت خود را چگونه در چابهار بگذرانید. با بلاگ میز همراه باشید.
کوه های مریخی
کوههای مینیاتوری یا کوه های مریخی یکی از عجیب ترین جاذبه های گردشگری چابهار است که نامهای زیادی برای این منطقه گزینش شده. مانند: کوه های کالانی، کوه های مریخی، کوه های آریا و کوه های مینیاتوری. اما در آخر وقتی از اسم ها بگذریم، تصویری شگفتانگیز است که تا آخر عمر بر خاطرتان نقش بسته است کوههایی که چندین میلیون سال قبل در دوره سوم زمین شناسی در بستر دریای عمان قرار داشتهاند و این روزها در نزدیکی شهر چابهار هستند. جنس این کوهها از مارن و ماسه سنگ است. شیارهایی که بر اثر فرسایش روی کوه به وجود آمده، دلیل ظاهر خاص این کوه هاست.
تالاب صورتی لیپار
تالابی صورتی رنگ است که کوه ها آن را احاطه کرده اند. تا با چشمهای خودتان این منظره گردشگری را نبینید میزان زیباییاش را باور نمی کنید. تالاب لیپار یکی دیگر از عجایب چابهار و جاذبه های گردشگری این شهر است. لیپار رنگ صورتی خود را مدیون پلانکتون های گیاهی و باکتری هایی است که در آب شور آن زندگی می کنند. افزایش تعداد این موجودات و مقدار مواد معدنی و آلی در ماه های خاصی مانند آذر باعث می شود که میزان تولیدات بیولوژیکی افزایش یابد و رنگ صورتی آب واضح تر شود.
مطلب پیشنهادی: دره ستارگان قشم
چشمه گلی
جاذبه های گردشگری کمنظیر چیزی است که در چابهار به وفور پیدا میشود. مانند چشمههایی که از دل آن گِل فوران می کند. چشمههای گل افشان چابهار یکی از پدیدههای نادر زمینشناسی است که طی آن گل و لای انباشته شده در زیر زمین با فشار از خاک خارج میشوند. این چشمهها با تناوب زمانی پانزده دقیقه ای و با ایجاد شکاف و لرزش در سطح خاک فوران میکنند. اگر به چابهار سفر کردید بازدید این چشمه های عجیب و غریب را در برنامه گردشگری خود قرار دهید.
مطلب پیشنهادی: توسعه کسب و کار های محلی
مسجد جامع تیس
مسجد جامع تیس یکی از مکان های مذهبی چابهار و جاذبه های گردشگری این شهر است. قدمت مسجد تیس به ۱۲۵۰ سال پیش برمیگردد و بسیاری از مردم آن را دومین مسجد ساخته شده در ایران می دانند. این مسجد مناره، معماری و تزییناتی شبیه به مسجدهای کشور هند و پاکستان دارد. نکته جالبی که مسجد تیس را از بناهای مذهبی دیگر متفاوت می کند، مناره و گنبد های آن است که با رنگ های سبز و قرمز رنگآمیزی شده اند.
سه تفنگدار تیس
مجموعه سه گانهای از دو غار مصنوعی و یک غار طبیعی در روستای باستانی تیس در فاصله ۹ کیلومتری شمال غربی چابهار، از دیگر مکان های گردشگری چابهار است. در صورتی که علاقه به تاریخ دارید حتما ازین جاذبه چشم گیر تیس دیدن کنید. به خصوص برای بازدیدکنندگانی که علاقه خاصی به آیین های قومی و تشریفات باستانی دارند. چرا که به گفته بومیان آنجا این غارها پرستشگاه هایی برای ذبح قربانی بوده و نام گذاری آن نیز کاملن مؤید این مطلب است. در زبان بلوچی “بان” به معنی مرد خداپرست و “مسیتی” به معنی پرستشگاه است.
مطلب پیشنهادی: بهترین راهنمای گردشگری برای سفر
گاندو
اگر اهل طبیعت بکر و حیات وحش هستید بازدید این مورد از دیدنیهای چابهار را فراموش نکنید. شما می توانید در این منطقه تنها تمساح بومی ایران که با نام گاندو شناخته شده است را ببینید. همچنین شما شانس این را دارید که حیوانات دیگری مانند سیاهگوش، جبیر، سنجاب بلوچی، خدنگ، شغال، روباه و … را با گشت و گذار در این منطقه حفاظت شده مشاهده کنید. علاوه بر این ها رودخانه باهوکلات یکی از پرآب ترین رودخانههای استان سیستان و بلوچستان است که عامل اصلی حیات و زندگی در جنوب استان به حساب میآید. این رودخانه آبهای مناطق وسیعی از صفحات جنوبی شهرستان ایرانشهر (بخشهای سرباز، بمپور، راسک) و شهرستان چابهار (بخشهای دشتیاری قصر قند) را جمعآوری کرده و به دریای عمان سرازیر میکند.
خوشحالیم که توانستیم بار دیگر در وبلاگ میز همراه شما عزیزان بودیم. اگر تجربه بازدید از این مناطق را داشتهاید خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید