اگر نام تجاری شما مشهور نیست یا شهرت کمی دارد برندینگ و فرآیندهای آن به شما کمک میکند تا برند خود را به مخاطبانتان بشناسانید. برندسازی میتواند برای محصولات و خدمات شما تمایز ایجاد کند و کسبوکار را تشویق به حفظ این تمایز کرده و از این طریق محصولات و خدمات بهتری را به بازار عرضه کند.
برای شروع کار ابتدا مهم است که مفاهیمی مثل برندینگ و برند را بهتر بشناسیم و جایگاه آن را در تبلیغات بررسی کنیم. امروزه کسبوکارهای زیادی هستند که در کنار همدیگر در حال رقابت هستند و در بازار رقابتی آن کسبوکاری گوی سبقت را از سایرین میرباید که بتواند در زمینه تبلیغات و معرفی برند خود موفق عمل کند.
برندینگ چیست؟
برند تجربه و تصویری از محصول و خدمت مشخص است که مصرف کنندگان با آن در ارتباط هستند، نام تجاری از طریق اسم، لوگو، شعار یا طراحی شرکتی که صاحب آن است، شناسایی میشود. برندسازی زمانی صورت میگیرد که این تجربه و تصویر بازاریابی شود و اینگونه توسط افراد بیشتری قابل تشخیص خواهد بود و در میان شرکتهای متنوع و مختلفی که همین محصول و خدمت را ارائه میدهند، به واسطهی محصولات و خدمات مشخصی شناسایی میشود.
تبلیغات یکی از فعالیتهای حرفهای در برندسازی محسوب میشود، تبلیغات علاوه بر آنکه موجب شناسایی برند توسط مصرف کنندگان میشود، شهرت و استانداردهای خوبی برای برند خلق میکند که شرکتها باید آنها را حفظ کنند و بهبود ببخشند. برندسازی در حوزهی بازاریابی اینترنتی هم از اهمیت بالایی برخوردار است و به شرکتها اجازه میدهد شهرت خود را از طریق گسترش محصولات و خدماتشان، بهبود ببخشند و بر درآمد خود بیفزایند.
هدف از برندسازی و برندینگ چیست؟
هدف برندسازی آن است که به سادهترین روش و خیلی راحت به مشتریان شما کمک کند تا متوجه شوند برند شما چه چیزی پیشنهاد میدهد و چه چیزی آن را از سایرین متمایز میکند. اما برندینگ فقط یک پیشنهاد فروش منحصر به فرد نیست، بلکه ترکیبی از تمام روشهایی است که از طریق آنها با آنچه برندتان بر پایهی آن استوار است، ارتباط برقرار میکنید.
وقتی لوگوی شرکت را طراحی کردید، هویت و شخصیت برند را مشخص نمودید و تن صدای برندتان را تعیین کردید، میتوانید پیام برند را از طرق زیر به مخاطبانتان مخابره کنید:
- اتمسفر و محیط مغازهی شما
- چگونگی رفتار کارکنان شما با مشتریان
- نوع لباس پوشیدن کارکنان
- محصولاتی که عرضه میکنید
- قیمتی که برای محصولات خود مشخص میکنید
- بسته بندی محصولات
- روابط عمومی
- گفت و شنودهای اجتماعی
- پست مستقیم
- اسپانسرشیپ یا حامی مالی شدن
- تبلیغات
- همکاری بدون سود
برداشتی که مشتریان از مجموع این فرآیندها دارند برند شما را شکل میدهد.
برندینگ و ساخت برند
اگر کسبوکار شما تا به امروز برند سازگاری ندارد، یا آنچه برندتان بر آن استوار است را نمیپسندید، زمان آن رسیده که برندسازی مجدد داشته باشید. با سوالات زیر پیش بروید تا بیشتر با دیدگاه مشتریان خود آشنا شوید، به این صورت قادر خواهید بود فرآیند برندینگ کسبوکارتان را با موفقیت دنبال کنید.
تعیین کنید مشتریان چه چیز کسبوکار شما را بیشتر دوست دارند. نقاط قوت شما در چیست؟ و چه چیزی برند شما را برجسته میکند؟
پیام برندی خلق کنید که حاوی اهدافی که برای مصرف کنندگان دارید، باشد (یعنی چیزی که در آن بهترین هستید). پیام برند عموما بر اساس تعهدات برند شکل میگیرد، شما به مشتریانتان چه تعهدی دادهاید؟ و آیا تعهدات خود را محقق ساختهاید؟
اطمینان حاصل کنید که المانهای بصریتان با پیام برند هم خوانی داشته باشد. اگر نوید نوآوری را به مشتریانتان دادهاید اصلا خوب نیست که از عکسهای خاکستری و خسته کننده استفاده کنید.
برای نحوهی لباس پوشیدن و رفتار کارکنانتان استانداردی را تعریف کنید که از تعهد برندتان حمایت کند و مطمئن شوید که آنها فهمیدهاند برندتان چیست و از چه چیزی پشتیبانی میکند.
جلوههای بصری خود را در تمام ابزاری که به کار میگیرید، از تبلیغات گرفته تا پاکت خرید، مورد استفاده قرار دهید.
برندسازی صرفا از این لحاظ پیچیده است که شکست و موفقیت آن توسط واکنش مشتریان، نسبت به فعالیتهای بازاریابی و برندینگ شما، سنجیده میشود.
در کلام آخر برندسازی منجر به ایجاد دارایی شرکت و کسبوکار شما میشود، که این دارایی شهرت برند شما را میسازد. اگر نام تجاری شما مشهور نیست یا شهرت کمی دارد برندینگ و فرآیندهای آن به شما کمک میکند تا برند خود را به مخاطبانتان بشناسانید. برندسازی میتواند برای محصولات و خدمات شما تمایز ایجاد کند و کسبوکار را تشویق به حفظ این تمایز کرده و از این طریق محصولات و خدمات بهتری را به بازار عرضه کند.
پس تا دیر نشده فرآیند برندینگ خود را آغاز کنید.
دیدگاهتان را بنویسید