25 November, 2024
افزایش فروش با نقشه رشد

افزایش فروش و سود با نقشه رشد اقتصادی

اجاره فضای تبلیغاتی

 

رشد اقتصادی در تمام کسب‌وکارها همیشه یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های مدیران و صاحبان کسب‌وکار بوده است. انتخاب راه حل بخش اول و اساسی موضوع است و بعد از آن نیاز به برنامه‌ریزی، تهیه و ارتباط با کسانی که در تیم هستند و قصد پیاده‌سازی آنها را دارند، دارد تا فرصتی برای موفقیت ایجاد شود. با راهبردهای مختلف برای رشد کسب‌وکار آشنا می‌شویم.


در حالی‌که همه ما می‌دانیم اگر رشد و پیشرفت شرکت کاهش پیدا کند، یک شرکت می‌تواند ورشکست شود. این کار ممکن است به راحتی و در حالی که هنوز عمر زیادی در زمینه کسب‌وکار ندارید برای شما یا هر کسب‌وکار دیگری اتفاق بیوفتد.
اما بسیاری از شما هنوز نمی‌دانید که می‌توانید بیش از حد سریع رشد کنید و نه تنها شرکت رو به ورشکستگی حرکت نکند بلکه می‌تواند خیلی سریع پله‌های فروش و درآمد را یکی پس از دیگری طی کند. بنابراین ابتدا وضعیت سلامت شرکت و رویکرد آن در قبال رشد سنجیده شود.
یک سوال؛ میزان مناسب رشد چیست؟
این طور ساده به نظر می‌رسد که شرکت‌ها می‌توانند به سادگی با حفظ وضعیت فعلی کسب‌وکار خود را به سادگی پیش ببرند.
چطور می‌توان فهمید که کسب‌وکار در حال رشد است؟
7 سوال برای دستیابی به این پاسخ سوال وجود دارد که آیا شما اصلا برای رشد آماده هستید؟
برای یک شرکت تنها دو گزینه وجود دارد: رشد یا مرگ.
رشد یا مرگ یعنی یا شما باید شاهد رشد کسب‌وکار و افزایش فروش خود باشید و یا اگر نمی‌فروشید و بازار کسب‌وکارتان خراب است، بدانید اوضاع زیاد خوب نیست و ممکن است به زودی ….
قبل از اینکه هر استراتژی رشد کسب‌وکار را به کار ببندید؛ این هفت سوال را بپرسید تا ببینید آیا آماده هستید؟

1- تامین نیروی کار

  • آیا کارگر کافی دارید؟
  • آیا کارکنان مقید مناسبی دارید؟
  • آیا مهارت‌های خوبی را از تیم بدست می‌آورید؟ زیرا بیشتر کارها به کار با متخصصین ماهر ترجیح داده می‌شود؟

بحث با رهبران تیم در این خصوص می‌تواند امیدوار کننده و حتی باز کننده چشم باشد تا مسیر را اشتباهی نرویم. خیال نکنید تمام شده است، چرا که بسیاری از شرکت‌ها هستند که نیروهای با کیفیت و خوبی دارند و به چالش کشیده می‌شوند.

2- ظرفیت فروش

اگر سفارشات، درآمد یا فروش ناگهان دو برابر یا سه برابر شود، آیا می‌توانید رشد خود را بدون توقف و خطایی حفظ کنید و آن را انجام دهید؟
آیا شرکت شما (کارکنان، مدیران و …) می‌توانند این رشد پرش‌وار و سریع  را مدیریت کنند؟
شاید باید قبل از اینکه چنین وضعیتی پیش بیاید شما تصمیم به برخی جابجایی‌ها در شرکت بگیرید تا بتوانید در مواقع مختلف با مسائل به درستی برخورد کنید.

3- ارتباطات (داخلی و خارجی)

چگونه با کارکنان خود ارتباط برقرار می‌کنید؟
چه خبر از مشتریان و فروشندگان؟ آیا کارکنان می‌دانند برند شما چقدر اعتبار دارد و اصلا آن را می‌شناسند؟ آیا آنان می‌دانند چگونه باید با مشتریان موجود بالقوه ارتباط برقرار کنند و آنان را تبدیل به مشتریان بالفعل کنند؟
زمان خوبی برای صحبت درباره این موضوعات با کارکنان شرکت شما است تا ببینیم در چه مرحله‌ای هستند و همچنین برنامه‌ای از آنچه در مورد ارتباطات می‌خواهیم ارائه دهیم.
اعمال یک استراتژی رشد بدون هیچ پیش زمینه‌ای، به جای روند مثبت می‌تواند اثر منفی بر روی شرکت شما داشته باشد و باعث ایجاد اختلال در کاهش روند مثبت استراتژی رشد شما می‌شود.

4- کمپین‌های بازاریابی هدفمند

برای رشد کسب‌وکار خود باید بسیار سنجیده و دقیق عمل کنید، حالا چه در زمینه بازاریابی دیجیتالی و چه در زمینه بازاریابی سنتی. چرا که بسیاری از مشتریان شما هر روز با تبلیغات عمومی بمباران می‌شوند. این تبلیغات بالاخره در یک نقطه به صورت فیزیکی یا دیجیتال با مخاطب ارتباط می‌گیرند و به صورت مستقیم با آنها صحبت می‌کنند.
البته این کار آنقدر باید برای مشتری جذاب نیست، به هر حال شما مجبور نیستید با افرادی صحبت کنید که علاقمند به محصولات و خدمات شما نیستند.

5- منابع مالی

آیا شما منابع مالی لازم جهت خرید تجهیزات اضافی، موجودی جاری شرکت و یا استخدام کارمندان جدید را برای ماه‌ها یا سال‌ها دارید؟
همیشه رشد کسب‌وکار وسوسه انگیز بوده و هست، اما با این اوصاف باید مدنظر داشته باشید که رشد می‌تواند منجر به وضعیت بدی شود. هنگامی که شما به دلیل عدم توانایی مالی و یا تامین منابع مالی نمی‌توانید کسب‌وکار خود را گسترش دهید، در ازای وعده‌هایی که به مشتریان جدید داده‌اید شرمنده هستید.
البته راه‌هایی مانند گرفتن وام، فروش سهام شرکت به صورت خاص و یا جایگزینی یک تامین کننده مالی جدید می‌تواند راه‌های خوبی برای کمک به شرکت شما باشد.

6- چشم انداز رقابتی

آیا شما نظرسنجی در مورد رقابت با سایر کسب‌وکارها و رقبا کرده‌اید؟ آنها محکم‌تر از شما هستند یا نه؟ و آیا آنها به عنوان یک رقیب سرسخت برای شما به حساب می‌آیند؟
هنگامی که به این سوالات پاسخ دادید و نتایج روشن شد، شما می‌توانید بفهمید که چقدر نسبت به رقبا قدرت دارید و چه برنامه‌هایی در این خصوص در برنامه رشد شما قرار گرفته است.

7- آیا مشتریان با شما رشد می‌کنند؟

همانطور که برنامه رشد شما باعث رشد شرکت شده است، بعضی از مشتریان شما نمی‌خواهند که شما به این صورت رشد کنید، چرا که ممکن است با این وضعیت شما، مشتری جایگاه قبلی خود را به عنوان یک مشتری خوب از دست بدهد، به هر حال تغییر وضعیت شما موجب این می‌شود تا مشتریانی جدید به سمت شما بیایند که بسیاری از آنها ممکن است از مشتریان فعلی شما بهتر باشند. مشتریان سابق انتظار قبلی توجه را از شما دارند و این به طور کامل امکان پذیر نیست.
علاوه براین ممکن است بعضی از مشتریان دیگر برای شما سودآور نباشند و شما دیگر قادر به ادامه همکاری با آنان نباشید، چرا که انرژی و وقت شما را می‌گیرند و شما را از بدست آوردن مشتریان پرسود باز می‌دارند.

10 راهبرد رشد کسب‌وکار که نمی‌توانید نادیده بگیرید

راهبرد-رشد-کسب‌و‌کار
هریک از این 10 راهبرد رشد کسب‌وکار نیاز به برنامه‌ریزی، تهیه و ارتباط با کسانی که در تیم هستند و قصد پیاده‌سازی آنها را دارند، دارد تا فرصتی برای موفقیت ایجاد شود. ضمن اینکه باید توجه داشت تا این مقوله به صورت درست اجرایی شود.

1- نفوذ بازار سهام

چقدر از بازار سهم شماست؟
شاید در ابتدا به این موضوع توجه نکرده باشید و میزان سهم خود را از بازار ندانید. اما این مسئله مهمی است. ممکن است در ابتدا مقدار آن را به درستی ندانید، اما با کمی کنکاش در بازار متوجه خواهید شد که چه سهمی در بازار به شما تعلق می‌گیرد.

2- گسترش تقسیم بازار

آیا بخشی از بازار برای شما در دسترس نیست؟
گاهی اوقات پیش می‌آید که به دلایلی بخشی از بازار در دسترس نباشد. منظور چیست؟
در واقع امکان دارد تا بسیاری از مشتریان کسب‌وکار شما را نشناسند و این مسئله مشکلی است که باید ریشه‌یابی شود و باید برای آن راهکاری اندیشیده شود. در نتیجه این بخش از هرکدام از راه حل‌های موجود نتایج خوبی را بدست خواهید آورد.

3- توسعه محصول

توسعه محصول جدید، گسترش خط تولید و با اصلاح فرم محصول، همگی راه‌هایی برای توسعه محصول و در نتیجه توسعه کسب‌وکار است. البته پیشنهادات نیز می‌تواند شامل این راه باشد. در صورتی که شما با غربالگری پیشنهادات می‌توانید آنها را توسعه یا تولید کنید.

4- تنوع

منظور  از تنوع چیست؟
ممکن است شما به عنوان صاحب یک کسب‌وکار بیشترین فروش خود را از چند مشتری خاص یا یک صاحب کسب‌وکار دیگر مانند شرکت یا کارخانه داشته باشید.
در این مواقع اینکه با شرکت‌ها یا افراد دیگر کار کنید خود می‌تواند به معضلی تبدیل شود. یعنی ممکن است انرژی که برای این کار می‌گذارید جواب کامل و درستی ندهد و شما اکنون مقابل مشتریان خود هم خواهید بود و به این صورت نفر اولی که ضرر می‌کند شما هستید.
بهتر است کمی انعطاف پذیر باشیم و شرایط را طوری رقم بزنیم که مشتریان دیگر هم سراغ شما بیایند، اما در خصوص نوع دوم تنوع شما بهتر است که هدف خود را تعیین کرده باشد.

5- ادغام

فروشنده، رقبا و … می‌توانند بیایند و در صورت صلاح با شما همکاری کنند.
بعضی شرکت‌ها از شرکت شما کوچکتر هستند و گاهی نیاز است که شما سراغ آنها بروید و با آنها برای همکاری صحبت کنید. اگر شما در یک رقابت صنعتی بزرگ هستید که کسب‌وکارهای زیادی در آنجا فعال هستند، این را مطمئن باشید که بسیاری از آنها دوست دارند با شما همکاری داشته باشند.
این را بدانید که مشارکت در کسب‌وکار ممکن است برای کارکنان شما خوب باشد، چرا که باعث شکوفایی و انگیزه در کارمندان خواهد شد. فراموش نکنید قبل از شروع شراکت یا ادغام باید در مورد تمام مسائل فکر و صحبت کنید.

6- کانال‌های فروش جایگزین

هر کسب‌وکاری ارتباطات و کانال‌هایی برای فروش دارد. ممکن است کسب‌وکاری، کانالی عمده و بزرگ را برای فروش استفاده کند و دیگری تنها به خرده فروشی قناعت کند.
در این میان باید سعی کنید کانال‌های ارتباطی خود برای فروش را افزایش دهید. حتی ممکن است کانالی فروش خوبی نداشته باشد. به طور مثال یکی از شعبات در منطقه‌ای از شهر فروش خوبی ندارد. شما می‌توانید آن را تعطیل و تمرکز را روی شعبه‌ای دیگر که فروش بیشتری دارد متمرکز کنید. البته به شرطی که تعادل فروش شما به هم نخورد و بازدهی مناسبی داشته باشید.

7- کاهش یا افزایش قیمت

  • قیمت‌ها را افزایش داده‌اید؟
  • نه، من نمی‌توانستم این کار را انجام دهم؛ این کار ممکن است خیلی از مشتریان را ناراحت کند.

گاهی اوقات نیاز است که قیمت‌‌ها را افزایش دهید. این کار ممکن است بعضی از مشتریان شما را دلخور کند و شما آنها را از دست بدهید، بررسی کنید که این کار چقدر رابطه مستقیمی با افزایش قیمت دارد. اگر این افزایش قیمت منطقی و در طول سالیان باشد، مشتریان نیز متقابلا این موضوع را درک می‌کنند و در واقع آنها می‌دانند که هزینه‌ها بالا رفته است.
در ضمن به یاد داشته باشید که شما با این مشتریان دائمی خود را می‌شناسید و متوجه خواهید شد چقدر به شما پایبند هستند.

8- سرقت استراتژی رقبا

اشتباه نکنید؛ ما اینجا شما را به یک کار غیر قانونی و غیر اخلاقی تشویق نمی‌کنیم.
هدف و منظور ما این است که اگر رقبای شما به سوی موفقیت گام بر می‌دارند و به خوبی در این راه عمل کرده‌اند، چه اشکالی دارد که استراتژی آنها را مطالعه و از آن الگو بگیرید.
به هرحال به یاد داشته باشید که ممکن است نیاز داشته باشید استراتژی خود را تغییر دهید، آن هم برای پیشرفت و کسب سهم بیشتری در بازار، ولی توجه داشته باشید که موقیعت خود را به راحتی نسوزانید.

9- مشارکت‌های کلیدی یا اتحاد

آیا شرکت‌های دیگری یا افراد بانفوذ دیگری در صنعت شما وجود دارند که بتوانید با مشارکت با آنها درآمد خوبی کسب کنید؟
به طور معمول شرکت‌ها و صنایع مختلفی وجود دارند که علاوه بر اینکه شما به آنان نیاز دارید تا رشد کنید آنها هم به شما و ایده و تخصص شما نیاز دارند تا بیشتر خود را به اثبات برسانند. پس بهتر است با یک سناریوی برنده برنده به سراغ آنها بروید و آنان را مجاب کنید با شما همکاری کنند و اگر کسب‌وکار دیگری به سراغتان آمد کامل آن را بررسی کنید.

10- تنوع نام تجاری

نام تجاری برای مطرح شدن در بازار چقدر اهمیت دارد؟
شاید شما بهترین کیفیت را داشته باشید یا پیشرفته‌ترین محصول از آن شما باشد. اطمینان حاصل کنید که محصول تولیدی شما منحصر بفردترین است که شما را از بقیه متمایز می‌کند و این است که برای مشتری شما اهمیت دارد. کیفیت محصول باعث می‌شود تا نام تجاری در ذهن مخاطب شما باقی بماند و این آن چیزی است که شما به دنبال آن هستید.

منبع: imaginasium.com

کارشناس دیجیتال مارکتینگ هستم و در حوزه استارتاپ‌های آی‌تی فعالیت می‌کنم. شروع کاری من با تولید محتوا در زمینه گردشگری و برندینگ شروع شد و تصمیم گرفتم یه پیشرفتی تو زندگی خودم ایجاد کنم این شد که در سال 1397 به عنوان مدیر دیجیتال مارکتینگ در هلدینگ دانش بنیان آریانا فعالیت حرفه‌ای خودم رو شروع کردم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *