عامل ایجاد تفاوت میان یک شرکت موفق و یک شرکت شکست خورده همان میزان که به کیفیت محصولات و خدمات شرکت بستگی دارد، به برندسازی هم مرتبط است. به همین دلیل، کسی که میخواهد برای برند مرتبط با کسبوکارش هویت ایجاد کند، باید پیشاپیش برای آیندهاش هم برنامهای داشته باشد.
رعایت اصول برندسازی برای شرکت کار آسانی نیست، چرا که باید بر توسعه محصول و سایر پروژههای موجود نظارت داشته باشد. با این حال نمیتوان از آن چشم پوشی کرد یا آن را عقب انداخت. به همین خاطر، تعدادی از اصول برندسازی که به شما در ایجاد هویت برای برندتان کمک خواهند کرد را انتخاب کردهایم تا در ادامه به آنها بپردازیم، همراه بلاگ میز باشید.
کلاسیک باشید
گاهی اوقات برندها اینگونه فکر میکنند که به هنگام ایجاد هویت برند برای کسبوکارشان باید از جدیدترین ترندهای روز استفاده کنند. در حالی که استفاده از عناصر مدرن طراحی همواره توصیه میشود، اما به این معنا نیست که نباید از عناصر طراحی کلاسیک در برندسازی استفاده کرد؛ در واقع، عامل ایجاد یک حس جاودانگی در برند همین عناصر کلاسیک هستند.
به عنوان مثال به لوگوی کوکاکولا توجه کنید که در 100 سال اخیر با تغییر زیادی مواجه نشده است. کوکاکولا هر سال در صدر لیست بهترین برندهای دنیا قرار میگرفت تا سال 2013 که توسط گوگل و اپل به پایین کشیده شد.
برندسازی باید در راستای وجهه شرکت باشد
یکی دیگر از اصول برندسازی این است که برندسازی شما باید صنعتی که در آن مشغول به کار هستید را نشان دهد و در همین حین، با تصویر کلی یا تم شرکتتان هم مطابقت داشته باشد. از لوگوی شرکت گرفته تا وبسایت آن، همه چیز باید بر مبنای تمی باشد که داستان برندتان را تعریف میکند.
برندسازی شما باید بتواند مخاطبان هدفتان را به وجد بیاورد تا بخواهند بیشتر درباره آن محصول یا سرویس اطلاعات کسب کنند. به تصویر بالا توجه کنید. میبینید که همه بخشهای آن، از لوگوی تسلا گرفته تا ماشین، از یک طراحی صاف و آینده گرایانه استفاده میکنند که باعث میشود حس مدرن بودن، بهینگی و کارایی در بیننده القا شود. در صورتی که از این مورد از اصول برندسازی پیروی کنید، مشتریان شما پیام واضح تری از مأموریت و ارزشهای برندتان دریافت خواهند کرد.
برندتان را منحصربه فرد کنید
کسبوکارها معمولاً تلاش میکنند که با نسخه برداری یا قرض گرفتن از طراحی برند کسبوکارهای موفق موجود در بازار با آنها رقابت کنند. در مواقع دیگر ممکن است این اتفاق به صورت تصادفی یا ناخودآگاهانه رخ بدهد، چرا که بازاریابها زمان زیادی را صرف تحلیل و بررسی برندهای رقیب میکنند. در هر صورت، اطمینان حاصل کنید که برندسازی شرکت شما به اندازه کافی با طرحهای سایر رقیبان متفاوت است. اگر شباهت بیش از حد میان برندسازی دو شرکت وجود داشته باشد، میتواند باعث ایجاد گمراهی بشود و تأثیری منفی روی نظر مشتریانتان بگذارد و آنها برندتان را بی اصالت و تقلیدی از برند دیگر تلقی کنند.
به منظور اینکه مطمئن شوید در زمان طراحی چنین اتفاقی نمیافتد، به شما توصیه میکنیم که طرحتان را با شخصی تیز بین و آشنا به بازار در میان بگذارید. در این صورت راحتتر میتوانید مشابهتهای احتمالی میان برند خود و شرکتهای رقیب را پیدا کنید.
برندتان را با پلتفرمهای متعددی سازگار کنید
در عصر دیجیتال، طراحی برندتان در همه جا نمایش داده خواهد شد. چه در وب سایت شما باشد یا در صفحات شرکت در شبکههای اجتماعی، برندسازی شما روی پلتفرمهای مختلف و دستگاههای مختلف دیده میشود.
حتی ممکن است در برخی رسانههای آفلاین مانند روزنامهها و مجلات هم به نمایش گذاشته شود. به همین علت، باید مطمئن شوید که طراحی شما روی پلتفرمهای مختلف و صفحات با سایزهای متفاوت به درستی نشان داده خواهد شد.
از رنگهای متعدد استفاده نکنید
از جمله اصول برندسازی که باید رعایت شود این است که تعداد رنگهایی که در طراحی برند به کار میرود، نباید زیاد باشد. اکثر مواقع شرکتها وسوسه میشوند که رنگهای متعددی به کار بگیرند، چرا که معتقدند این کار باعث میشود لوگوی آنها به یادماندنی تر و چشم گیرتر شود.
اما معمولاً این کار منجر میشود که برندها ظاهری مصنوعی و بیکیفیت پیدا کنند. پیشنهاد ما این است که در کنار رنگهای سیاه و سفید، حداکثر از دو رنگ دیگر استفاده کنید. همچنین اطمینان حاصل کنید که در تمام کمپینهای برندسازی شرکتتان نیز از همین دو رنگ استفاده خواهد شد، چرا که ثبات نیز یکی از مهمترین اصول برندسازی است.
از خصوصیات طراحی مینیمال بهره ببرید
در گذشته طراحان از عناصر متعددی در طرحهایشان استفاده میکردند که فونتها و سایزهای مختلفی را شامل میشد، اما امروزه ترندی که اکثر طراحان به آن تمایل پیدا کردهاند، مینیمالیسم است.
طراحان در تلاش هستند که با کاهش تنوع در فونت، وکتور، رنگ یا سایزهای به کاررفته در طراحی، از گمراه کردن بینندگان جلوگیری کنند. این کار باعث میشود که در برندسازی شما یکپارچگی و ثبات به چشم بخورد و شانستان برای باقی ماندن در خاطر بینندگان را افزایش میدهد.
نام برند باید به آسانی حفظ شود
در رابطه با اصول برندسازی، مورد دیگری که مطرح میشود نام برند است. نام برند نباید به حدی خاص باشد که بهخاطرسپردن آن دشوار شود. مشتریان معمولاً با نامهای آشنا بیشتر رابطه برقرار میکنند. اما باید در نظر داشت که یک نام ساده این ریسک را به همراه دارد که با برند دیگری اشتباه گرفته شود و مشتریان را گمراه کند.
مانند هر چیز دیگری در بازاریابی، این مورد هم شامل بده بستانی میان ریسک و پاداش است. نامهای جسورانه و خلاقانهتر ممکن است توجه بیشتری به خود جلب کنند، اما نامهای آشنا برای کاربران به یادماندنیتر خواهند بود.
سعی کنید شعارتان کوتاه و گیرا باشد
شعار برندتان باعث میشود که افراد از کاری که شرکت شما انجام میدهد باخبر شوند. در این مورد از اصول برندسازی، معمولاً شعارتان به همراه لوگو در برندسازی استفاده خواهد شد، پس به دنبال ایجاد یک شعار کوتاه، گیرا و به یادماندنی باشید.
شعارتان باید نگرش و حتی فرهنگ شرکتتان را هم منعکس کند. شعارهای «متفاوتفکرکن» اپل و «منعاشقشم!» مک دونالد، دو نمونه قابل ذکر از این مورد هستند. شعار «دل. صرفاً تو» دل به طور واضحی شامل نام شرکت میشود. با وجود اینکه غیرضروری است، اما میتواند بر میزان شخصی سازی که در تولید هر محصول به کار میرود تأکید کند.
فضای سفید کافی باقی بگذارید
معمولاً طراحان و بازاریاب ها به منظور اینکه از طریق یک کمپین حداکثر اطلاعاتی که میتوانند را در اختیار بگذارند، صفحه را با نوشتهها و طرحهای فراوان پر میکنند. این کار باعث میشود که خوانندگان به سختی بر چیزی که اهمیت دارد تمرکز کنند و ممکن است در دریای کلمات غرق بشوند. همچنین ممکن است که باعث دور شدن افرادی که علاقهای به خواندن ندارند یا تصاویر را بیشتر میپسندند بشود.
پس همیشه مطمئن بشوید که فضای سفید کافی در طراحیتان وجود دارد. این فضا میتواند در میان حروف و کلمات یا در لبههای تصویر باشد.
به عنوان یک شرکت، ضروری است که از این اصول برندسازی پیروی کنید تا کمپینهایتان، حداکثر تأثیر ممکن را بر روی مشتریان بگذارند. لوگو، نام برند و شعارتان بخشهایی هستند که مشتری در برخورد اول با آنها مواجه میشود و میتوانند نقش زیادی در حسی که مشتری نسبت به برندتان پیدا میکند داشته باشند. به منظور اینکه برخورد اول مشتری تبدیل به برخورد آخر او با برند نشود، اطمینان حاصل کنید که شرکتتان این اصول برندسازی را به کار میگیرد.
منبع: designbold
دیدگاهتان را بنویسید