13 September, 2024
فروشگاه-اینترنتی

اصول راه اندازی فروشگاه اینترنتی

اجاره فضای تبلیغاتی

 

نبرد بین خرید آنلاین و آفلاین همچنان ادامه دارد اما کاملا قابل پیش ‌بینی است که خرید آنلاین، پیروز این نبرد خواهد بود. انسان امروز وقت اندک و کارهای بسیار دارد؛ بنابراین از هرچیزی که کار او را راحت‌تر و در وقتش صرفه‌جویی کند استقبال می‌کند. به همین دلیل است فروشگاه‌های اینترنتی مورد استقبال و محبوبیت فراوان قرار گرفته اند. اگر شما از آن ‌دسته هستید که تصمیم دارید فروشگاه‌ اینترتی خود را داشته باشید، و آن را تبدیل به بهترین فروشگاه اینترنتی کنید می‌توانید با این مطلب از بلاگ میز همراه شوید.

خود را بشناسید تا بتوانید مشتری و رقبا را بشناسید

بسیاری از افرادی که در مرحله تصمیم گیری برای شروع کار فروشگاه اینترنتی خود هستند، ممکن است دچار گیجی و نگرانی‌های زیادی شوند. از کجا باید شروع کنم؟ چه چیزی بفروشم؟ چگونه مشتری پیدا کنم؟ آیا محبوب خواهم شد؟ آیا به اندازه کافی فروش خواهم داشت؟
در مرحله اول ابتدا هدف خود را مشخص کنید. دقیقاً می‌خواهید چه چیزی را به فروش برسانید؟ شما قرار است زمان و هزینه زیادی را به فروشگاه اینترنتی خود اختصاص دهید. شاید محصولی که قصد فروش آن را دارید در فروش غیر آنلاین موفق‌تر باشد. بنابراین مطمئن شوید که می‌دانید وارد چه کاری می‌شوید.
مرحله دوم مرحله مشخص کردن مشتریان هدف است. شما نمی‌توانید همه‌ نیازها و همه اشخاص را تحت خدمات فروشگاه خود قرار دهید. پس مسلم است که باید متناسب با محصولات خود مشتریان خود را بیابید. شما باید از خودتان بپرسید، محصولات من به درد چه کسانی می‌خورد و چه کسانی حاضر هستند محصولات من را بخرند؟  مشتریان شما باید محدود و مشخص شوند تا شما بتوانید با آنالیز بازار هدف خود، محصولات خود را متناسب با مشتریان خود هماهنگ کنید. برای این‌کار نیاز به ارتباط موثر با مشتری دارید. زیرا هرچه مشتریان خود را بهتر بشناسید، شانس شما برای ایجاد محصولاتی که می‌خواهند بیشتر است.
توجه داشته باشید که شما نمی‌توانید نیاز ها و سلایق مشتریان را با محصولات خود هماهنگ کنید بلکه باید محصولات خود را با نیازها و علایق مشتریان متناسب نمایید.
اگر با تصمیم‌ گیری در تمام این موارد و شناخت کامل هدف، انگیزه و مشتریان هدف خود، همچنان تصمیم به ساخت فروشگاه اینترنتی برای کسب و کار خود دارید، در قدم بعدی باید رقبای خود را بشناسید. شما می‌توانید از تجزیه و تحلیل در بازار شروع کنید. برای اینکه شانس مبارزه در رقابت را بدست آورید، باید بدانید رقبای شما چه کسانی هستند و چگونه عمل می‌کنند، همچنین با بررسی تاریخچه فعالیتشان، به شکل غیرمستقیم از تجربیات آن‌ها استفاده کنید تا بدانید باید انتظار چه چیزهایی را داشته باشید و از قبل آماده شوید.


مطلب پیشنهادی: مشتری مداری به زبان ساده


ساختن فروشگاه اینترنتی، کاری که بهتر است به کاردان بسپارید

احتمالا تصور می‌کنید ساخت یک فروشگاه اینترنتی سخت و بسیار تخصصی است و نیاز به مهارت‌های برنامه ‌نویسی دارد، اما به جز شیوه برنامه نویسی که البته با کیفیت‌ترین روش است، راه‌های آسان‌تری هم وجود دارد که خودتان بتوانید آن را انجام دهید. مانند روش ساخت فروشگاه با استفاده از فروشگاه‌ساز‌های تحت وب، که با یک سرچ ساده می‌توانید به بهترین آن‌ها دسترسی داشته باشید، اما ممکن است خروجی این روش‌ها، ظاهر چندان دلچسب و راضی کننده‌ای نداشته باشد.
بنابراین پیشنهاد تیم میز به شروع کننده صاحبان فروشگاه‌های اینترنتی آینده، این است که برای این مرحله مهم هزینه کنید و ساخت فروشگاهتان را به اشخاص ماهر و معتبر بسپارید. شما میتوانید فروشگاه اینترنتی خودتان را در اپلیکیشن میز به صورت رایگان ثبت کنید. به این وسیله فروشگاه شما در معرض دید بسیاری از خریداران قرار خواهد گرفت.

خودتان باشید تا جلب توجه کنید

در عرصه‌ای که رقبای قوی و بسیاری دارد، برگ برنده با کسی است که بیشترین نگاه‌ها را به سمت خود بکشاند. لازم نیست سعی کنید خود را به بهترین‌ها نزدیک و شبیه کنید یا با اصول مشخص شده پیش بروید، بلکه تنها باید خلاقیت به خرج دهید و سبک خود را بسازید تا بتوانید بهترین فروشگاه شوید.
از رقبایتان یا هر چیزی که می‌توانید الهام بگیرید، این به این معنی نیست که از دیگران کپی کنید، بلکه اگر عاقلانه تقلید کنید می‌توانید به چیزی حتی بهتر از اصل برسید.
نام و لوگوی فروشگاه شما باید متناسب با محصول و اهداف شما باشد. برای مبارزه در نبرد با رقبا، باید نام و لوگویی ساده و منحصر به فرد و در عین حال نفوذپذیر را انتخاب کنید. انتخاب نام و لوگویی که با یک بار شنیدن یا دیدن در ذهن کاربر بنشیند مانند برد نیمی از نبرد است و همواره ویژگی بهترین فروشگاه‌های اینترنتی است.

فرایند نمایش و معرفی محصول، یک فرایند اساسی و مهم

خریداران آنلاین نمی‌توانند محصول شما را ببینند، لمس، احساس یا بو کنند. بنابراین برای اعتماد سازی و ارتباط موثر با مشتری، معرفی محصولاتتان به شکل حرفه‌ای و با‌کیفیت ضروری است. توضیحات متنی مربوط به محصولات باید کوتاه و در عین‌حال غنی از جزئیات لازم و قابل‌توجه باشد تا علاقه و اعتماد مشتری را جلب کند.  سعی کنید از صفت‌ها و عبارات قانع کننده برای محصولات خود استفاده کنید و علاوه ‌بر توجه به قیمت، مواردی مانند: مصارف محصول، ابعاد، سایز، خصوصیات، ویژگی ها و حتی نقاط ضعف محصول را نیز در آن بگنجانید. مورد آخر در اعتماد مشتری به فروشگاه شما بسیار موثر است. این فاکتورها باعث می‌شود، شما بهترین فروشگاه برای یک مشتری بشوید که این موضوع وفاداری زیادی را برای شما به وجود می‌آورد.
اینکه فرایند آماده سازی و نمایش محصولاتتان در فروشگاه را خودتان مدیریت کنید ایده به‌صرفه و خوبی است؛ اما اگر نمی‌دانید چگونه آن را اجرا کنید تا موجب جلب مشتری شود ، به دنبال کمک از یک دوست با استعداد یا استخدام یک هنرمند باشید. اگر بودجه اندکی دارید و مصر هستید  تمام این کارها را خودتان انجام دهید، باید مهارت‌های خود را در عکاسی و نرم افزارهای ویرایشی و گرافیکی بالا ببرید.

استراتژی بازاریابی

بهترین راه برای رشد و موفقیت یک فروشگاه اینترنتی، از طریق یک استراتژی بازاریابی گسترده است که هم تبلیغات در فضای مجازی و هم غیر مجازی را در بر بگیرد.
استراتژی بازاریابی آنلاین، مجموعه ای از اقدامات است که به شما کمک می کند، از طریق کانال های بازاریابی آنلاین، با دقت به اهداف شرکت خود برسید.
بازاریابی آنلاین یا بهینه سازی آنلاین برای بقای یک کسب و کار حیاتی است.

نقش شبکه‌های اجتماعی

یکی از موثرترین شیوه های بازاریابی آنلاین برای فروشگاه‌های اینترنتی و ارتباط موثر با مشتری، استفاده از شبکه‌های اجتماعی است. حتی بهترین فروشگاه‌های اینترنتی نیز در شبکه‌های مجازی فعالیت دارند
حساب شما در شبکه‌های‌ اجتماعی، نماینده‌ای از کسب ‌و کارتان است و به دلیل محیط صمیمی‌تر آن تأثیر بسزایی در اعتماد‌‌سازی و ارتباط موثر با مشتری دارد.


مطلب پیشنهادی: بازاریابی شبکه های اجتماعی


صرف نظر از استراتژی بازاریابی انتخابی شما ، همیشه باید از بهینه سازی موتور جستجو (SEO) استفاده کنید. با SEO می توانید با استفاده از کلمات کلیدی ، تصاویر و فیلم ها ، توصیفات آموزنده و فردی درباره محصولات ایجاد کنید، از طریق توصیه ها، ارتباط موثر با مشتری برقرار کنید، پیوندهای داخلی به سایر صفحات فروشگاه وب خود ایجاد کنید و هنگامی که یک مشتری اعلام نیاز می‌کند، دربین رقبا، شما اولین نفری باشید که در جست و جوی او نمایان می‌شوید.

آخرین و بلند ترین پله، دریافت نماد اعتماد الکترونیک

خب، تا اینجا، شما مراحل راه‌اندازی یک فروشگاه آنلاین را به سادگی پشت سر گذاشتید، حالا حتی می‌دانید که مرحله ای مانند ساخت فروشگاه که در ابتدا ممکن بود برایتان سخت‌ترین و دشوارترین مرحله نظر برسد، با سپردن آن به یک تیم فنی خوب، به راحتی و با بودجه‌ای نه چندان زیاد قابل انجام است.
حالا می‌توانیم راجع به سخت ترین مرحله واقعی صحبت کنیم که می‌تواند عنوان بهترین فروشگاه را به شما بدهد. یعنی مرحله دریافت نماد اعتماد الکترونیک.
نماد اعتماد الکترونیکی یک نشان دولتی است که صرفاً توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی صادر شده و به کسب و کارهای اینترنتی با هدف ساماندهی، احراز هویت و صلاحيت آنها اعطا می‌شود.  این نشان به شكل یك علامت در پایین سایت‌هایی كه از نظر قانونی فعالیت آنان مورد تائید است به نمایش در می‌آید.
این نماد، طبق آخرین مصوبه، با هزینه‌ی ۱۷۵ هزار تومان، اعتباری دو ساله دارد و پس از پایان مدت اعتبار، باید برای تمدید آن مجدداً اقدام کنید.
برای دریافت نماد اعتماد، ابتدا باید با مراجعه به سایت enamad.ir، یک پنل کاربری برای خود بسازید و مطابق با دستورالعمل‌های سایت، یک به یک مراحل را طی کنید.

شاید از خود بپرسید، نمی‌شود قید این مرحله را زد و بدون نماد اعتبار فروشگاه را چرخاند؟

در جواب، تیم میز با تجربه ای که در زمینه کسب و کارها دارد، به شما پیشنهاد می‌دهد حتماً نسبت به گرفتن نماد اعتماد، اقدام کنید.
مهم‌ترین سرمایه شما به عنوان یک فروشگاه آنلاین، اعتبار شما نزد مشتریان و اعتماد آن‌ها است و متأسفانه سودجویی در کشور ما نیز بی سابقه نبوده. بنابراین برای محبوب‌ترین و بهترین فروشگاه بودن نزد مشتریان، باید زمینه‌های اعتماد سازی و ارتباط موثر با مشتری را فراهم کنید. بهترین فروشگاه‌های آنلاین کشور دارای نماد اعتماد چند ستاره هستند، پس برای رقابت با رقیبانتان و قرار گرفتن در زمره بهترین فروشگاه‌‌ها، راهنمایی‌های تیم میز را فراموش نکنید.

اشتراک‌گذاری

کارشناس دیجیتال مارکتینگ هستم و در حوزه استارتاپ‌های آی‌تی فعالیت می‌کنم. شروع کاری من با تولید محتوا در زمینه گردشگری و برندینگ شروع شد و تصمیم گرفتم یه پیشرفتی تو زندگی خودم ایجاد کنم این شد که در سال 1397 به عنوان مدیر دیجیتال مارکتینگ در هلدینگ دانش بنیان آریانا فعالیت حرفه‌ای خودم رو شروع کردم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *