به منظور تحلیل آماری و با قاعده در خصوص کسب و کار کوچک، باید گفت که این مقوله دارای قوانین اجرایی تجاری است. هر صنعتی بر اساس درآمد و میزان استخدام سالانه، اندازه استانداردی را برای خود تعریف میکند. در بیشتر موارد این تعریف به واسطه نمایندگیهای دولتی تعریف میشود تا تحت قوانین تغییرپذیر دولتی تحلیلهایی را صورت دهند. به علاوه ، این استانداردها برای برنامههایی که در خصوص کمک بهبود به امور مالی است کارا میباشد. کسب و کار کوچک بصورت مستقل است و هر شرکتی با کمتر از ۵۰۰ پرسنل در این حیطه قرار میگیرد. این اندازه مرسومترین استاندارد تعریف شده است.
اما اینکه چگونه کسب و کار کوچک راه اندازی کنیم؟ آیا میتوانیم کسب و کاری موفق راه اندازی کنیم؟
باید اعتراف کرد که همه کسب و کارهای کوچک به موفقیت دست پیدا نمیکنند. بنابراین اگر تصمیم دارید وارد این کار شوید و به عنوان یک مالک کسب و کار فعالیت داشته باشید باید منتظر چالشهای پیش رو باشید. قدم اول همیشه از اهمیت برخوردار بوده زیرا باید از همان آغاز مطمئن شوید که تمام مراحل لازم برای ورود به این عرصه را گذراندهاید و احتمال موفقیت سازمان شما از نظر خوب پیش رفتن روال کاری تضمین شده است. در ادامه ده قدم برای شروع یک کسب و کار کوچک را به شما معرفی میکنیم، همراه ما باشید.
قدم اول: انجام تحقیقات
به احتمال زیاد در حال حاضر ایده خود برای شروع کسب و کار جدید را شناسایی کردهاید. پس زمان آن رسیده که این ایده را با توجه به دنیای واقعی توازن ببخشید. آیا ایده شما در دنیای واقعی پتانسیل موفق شدن را دارد؟ باید قبل از شروع کسب و کار جدید، ایدهتان را طی یک فرایند اعتبارسنجی بیازمایید.
برای موفق شدن کسب و کارهای کوچک، ایده آغازین آن باید دارای یکی از این ویژگیها باشد:
- برای حل یک مشکل طرح شده باشد
- بتواند یک نیاز یا دغدغه را رفع کند یا چیزی را به بازار ارائه دهد که خریدار دارد.
چندین روش برای شناسایی نیاز بازار به ایده شما وجود دارد: برای این کار شما میتوانید تحقیق کنید، روی گروههای مختلف تمرکز کنید و حتی دست به آزمون و خطا بزنید. وقتی در حال بررسی بازار هستید باید به دنبال پیدا کردن جواب سوالاتی مانند این باشید:
- آیا نیازی به وجود خدمات یا محصولات شما وجود دارد؟
- چه کسانی به آن نیاز دارند؟
- آیا در حال حاضر شرکتهای دیگری هم وجود دارند که کالا و خدمات مشابهی را ارائه میدهند؟
- رقابت با آنها چگونه خواهد بود؟
- کسب و کار شما قرار است چگونه با بازار تناسب پیدا کند؟
فراموش نکنید که باید قبل از پیشروی بیشتر، از خودتان هم درباره شروع کسب و کار جدید سوالاتی را بپرسید.
قدم دوم: ایجاد طرح کسب و کار
باید برای به واقعیت تبدیل کردن ایده کسب و کاری خود برنامهریزی کنید. یک طرح کسب و کار، برنامهای است که از آغاز کار و طی پایه گذاری و در نهایت رشد کسب و کار، شما را راهنمایی میکند. هر کسب و کاری باید یک طرح کسب و کار داشته باشد. خبر خوب اینکه انواع مختلفی از طرحهای کسب و کار برای انواع مختلف کسب و کار وجود دارد.
اگر در صدد دریافت پشتیبانی مالی از یک سرمایهگذار یا موسسه مالی هستید، یک طرح سنتی کسب و کار چیزی است که حتما باید داشته باشید تا آن را به فرد یا موسسه مورد نظر ارائه دهید. این نوع طرح معمولا بلند و جامع است و عموما از بخشهای خاصی تشکیل شده که سرمایهگذار و بانک با توجه به آن میزان اعتبار ایده شما را میسنجد.
اگر به دنبال حمایت مالی نیستید، یک طرح کسب و کار یک صفحهای میتواند به شما نشان دهد که چه چیزهایی را باید بدست بیاورید و چگونه باید برای آن برنامهریزی کنید. در حقیقت شما حتی میتوانید یک طرح کسب و کاری را در پشت یک کاغذ باطله ایجاد کرده و در طول زمان آن را اصلاح کرده و بهبود دهید. مطمئنا وقتی چیزی به عنوان طرح کتبی داشته باشید بهتر از این است که هیچ طرحی در دست نداشته باشید.
قدم سوم: برنامه ریزی برای امور مالی
شروع یک کسب و کار جدید و کوچک به پول زیادی احتیاج ندارد اما قبل از رسیدن به سوددهی برای پوشش دادن هزینههای اجرایی به سرمایهگذاریهای اولیه نیاز خواهید داشت. یک فایل اکسل درست کرده و هزینههای لازم برای شروع کسب و کارتان (مجوزها و گواهینامهها، تجهیزات، هزینههای قانونی، بیمه، برندسازی، تحقیق و بررسی بازار، موجودی، علامت تجاری، رویدادهای بزرگ افتتاح کار، اجاره ملک و …) را در آن تخمین بزنید. همچنین پیشبینی کنید که برای ادامه راه کسب و کار خود در حداقل ۱۲ ماه آینده (اجاره، قبوض خدماتی مانند آب و برق، بازاریابی و تبلیغات، تولید، لوازم مورد نیاز، هزینه مسافرتهای کاری، حقوق کارکنان، حق دستمزد خود و …) چه سرمایهای باید در اختیار داشته باشید.
ترکیب این ارقام میزان سرمایه گذاری اولیهای است که شما برای شروع کسب و کار جدید به آن نیاز دارید. حال که اعداد و ارقام در ذهنتان سنگینی میکنند باید به روشهایی فکر کنید که میتوانید بودجه کسب و کار جدید خود را از آن طریق تامین کنید:
- شرکتهای حامی مالی
- وامهایی که به کسب و کارهای کوچک اعطا میشود
- کمک هزینههای دولتی برای شروع کسب و کار جدید
- سرمایهگذاران
- فروش سهام
شما همچنین میتوانید از آغاز کار هزینهها را کاملا از جیب خود بپردازید و تا جای ممکن هزینه اولیه و ضروری برای شروع کسب و کار را تامین کنید. شاید ترکیب چند روش ذکر شده در موارد بالا هم بتواند به شما کمک کند تا کسب و کارتان را به بهترین شکل ممکن افتتاح کنید. در این بخش هدف این است که یکی از گزینهها را انتخاب کرده و طرحی را برای تامین سرمایه لازم جهت شروع کسب و کار جدید برنامه ریزی کنید.
قدم چهارم: انتخاب ساختار کسب و کار
کسب و کار کوچک شما میتواند به صورت یک شرکت خصوصی، شراکتی یا غیرانتفاعی باشد. عنوانی که برای نهاد تجاری خود انتخاب میکنید روی بسیاری از فاکتورهای کسب و کار شما از نام گرفته تا مسئولیت و نحوه پرداخت مالیات تاثیر خواهد گذاشت. میتوانید یک ساختار مقدماتی برای کسب و کار خود انتخاب کنید و سپس ساختار و ارزش آن را با رشد پیدا کردن کسب وکار و نیازهای جامعه تغییر دهید.
با توجه به میزان پیچیدگی کسب و کار شما، میتوان از یک مشاور یا وکیل هم مشورت خواست تا مطمئن شوید ساختار خوبی برای کسب و کار خود انتخاب کردهاید.
قدم پنجم: انتخاب و ثبت نام تجاری
نام تجاری کسب و کار جدید شما تقریبا در تمام جوانب کسب و کاری نقش بازی میکند. بنابراین باید سعی کنید نام خوبی برای آن در نظر بگیرید. در هنگام انتخاب نام به تمام مفاهیم بالقوه لغات منتخب خود به خوبی فکر کنید، بررسی کنید و سپس نام کسب و کارتان را انتخاب کنید.
وقتی نام تجاری مشخص شد باید بررسی کنید که آیا در حال حاضر شرکت دیگری از این علامت تجاری استفاده میکند یا خیر. سپس باید نام مورد نظر را به ثبت برسانید. تنها، مالک کسب و کار باید در بخش دولتی مربوطه اقدام به ثبت نام تجاری کند. شرکتها معمولا زمانی نام کسب و کار خود را به ثبت میرسانند که کاغذسازیهای لازم را کامل کرده و ارائه دهند.
فراموش نکنید که وقتی نام کسب و کار جدید خود را ثبت کردید نام دامنه خود را نیز به ثبت برسانید
قدم ششم: دریافت گواهینامه و مجوزهای لازم
وقتی میخواهید کسب و کار جدید خود را شروع کنید کاغذ بازی بخشی از فرایند شروع کار خواهد بود. با توجه به نوع کسب و کار و محل آن، مجوزها و گواهیهای متنوعی برای شروع کسب و کارهای جدید وجود دارد که ممکن است با موقعیت شما تناسب داشته باشد. شما باید ابتدا تحقیق کنید و ببینید در طول راهاندازی کار جدید به چه مجوزهایی نیاز دارید.
قدم هفتم: انتخاب سیستم حسابداری
یک کسب و کار زمانی به طور موثر اداره میشود که سیستمهای مناسبی در آن جریان داشته باشند. یکی از مهمترین سیستمها برای شروع کسب و کار جدید سیستم حسابداری است.
سیستم حسابداری برای ایجاد و مدیریت بودجه، تنظیم نرخ قیمتها، معامله با دیگران و پرونده مالیاتی ضروری است. میتوانید خودتان سیستم حسابداری را راهاندازی کنید یا اینکه یک حسابدار استخدام کنید تا امور حسابداری را بر عهده بگیرد. اگر تصمیم دارید خودتان این کار را انجام دهید در هنگام انتخاب نرمافزار حسابداری باید خوب تحقیق کنید و موردی را به کار بگیرید که برایتان مناسبتر است.
قدم هشتم: آماده سازی محل کسب و کار
آماده ساختن محل کسب و کار یکی از اعمال مهمی است که باید در هنگام شروع کسب و کار جدید به آن توجه داشته باشید. فرقی هم ندارد این محل یک اداره باشد، یک فضای اداری خصوصی یا مشترک باشد و یا یک محل فروش.
شما باید درباره محل، تجهیزات و طرح کلی آن خوب فکر کنید. و مطمئن شوید این محل برای نوع کسب و کار شما مناسب خواهد بود. همچنین بد نیست به اجاره و یا رهن یک فضای تجاری نیز فکر کنید.
قدم نهم: آماده ساختن تیم
اگر قرار است کارمندانی برای شروع کسب و کار جدید خود استخدام کنید اکنون زمان انجام این کار رسیده است. اطمینان پیدا کنید که برای این کار زمان مناسبی صرف میکنید و مسئولیتهای هر نقش را به خوبی برای موقعیتهای مختلف تشریح میکنید. وزارت کسب و کارهای کوچک یک راهنمای خوب برای استخدام اولین کارمندانتان دارد که برای مالکان جدید کسب و کارهای کوچک میتواند مفید باشد. بد نیست به راهنمایی مذکور نیز مراجعه کنید.
اگر از آن دسته از کارآفرینها هستید که میخواهند به تنهایی کارشان را آغاز کنند شاید به کارمند و طرف قرارداد نیاز نداشته باشید اما باز هم به تیم پشتیبان نیاز خواهید داشت. این تیم میتواند از ناظر، مربی کسب و کار یا حتی اعضای خانواده شما تشکیل شده باشد و در زمانهای مواجهه با مشکل میتواند نقش مشاور، منبع انگیزه و تایید کننده را برایتان بازی کند.
قدم دهم: ارتقای کسب و کار
پس از راهاندازی و روان شدن کسب و کار باید تلاشتان را برای جذب مشتریان آغاز کنید. با نوشتن یک پیشنهاد فروش فوقالعاده و منحصربفرد و ایجاد یک طرح بازاریابی کارتان را شروع کنید. تا جای ممکن ایدههای موجود درباره بازاریابی برای کسب و کارهای کوچک را مورد بررسی قرار دهید تا در نهایت تصمیم بگیرید چطور میخواهید کسب و کار خود را به شکلی موثر ارتقاء دهید.
وقتی این فعالیتها را به انجام رساندید باید گفت تمام پایههای لازم برای شروع کسب و کار جدید را پشت سر گذاشتهاید. به خاطر داشته باشید که موفقیت در یک شب به دست نمیآید. از طرحی که ایجاد کردید استفاده کنید تا کار به صورت هماهنگ و مداوم پیش برود و شانس موفقیت شما تا جای ممکن بیشتر شود.
منبع: thebalancesmb.com
دیدگاهتان را بنویسید