25 November, 2024
ویترین فروشگاه

چگونه یک ویترین فروشگاه جذاب داشته باشیم؟

اجاره فضای تبلیغاتی

 

طراحی ویترین فروشگاه یکی از مهم‌‌ترین عناصری است که در اولین نگاه توجه مشتری را به فروشگاه جلب می‌‌کند. حسی که طراحی ویترین مغازه در او ایجاد می‌‌کند برای قدم بعدی مشتری تعیین کننده است. آیا از مغازه عبور کند یا  توقف کند و بعد به داخل برود؟ چنانچه دکور ویترین به صورت حرفه‌ای انجام شود، تعداد افراد بیشتری وارد مغازه می‌شوند. شناسایی محصول به مشتری از طریق ویترین انجام می‌شود. استفاده بهینه از فضای ویترین یک تخصص ویژه است که روی افزایش فروش هم تاثیرگذار است.

تاثیر طراحی ویترین مغازه بر مشتری

ویترین فروشگاه اگر به درستی طراحی شده باشد، می‌‌تواند با مشتری ارتباط عمیق و تأثیر گذاری برقرار کند. ویترین مغازه نماینده‌ی برند و محصول شما و نشان دهنده‌ی دیسیپلین فروشگاه است. تأثیر جذابیت ویترین مغازه رابطه‌ی مستقیمی با میزان فروش و استقبال مشتریان دارد. یک طراحی غیر حرفه‌ای و غیر استاندارد با رنگ‌ها و المان‌های نامربوط می‌تواند به دفع مشتریان بیانجامد.
ویترین فروشگاه، پل ارتباطی بین شما و مشتریان شماست. در طراحی دکوراسیون ویترین فروشگاه باید از عناصر مرتبط، نورپردازی مناسب و روانشناسی رنگ‌ها استفاده کرد تا به توجه به محصول و نوع مخاطب آن، طراحی انجام شود. مثلا اگر محصول شما لباس‌‌های زنانه است و مخاطب شما بانوان هستند، بهتر است در طراحی ویترین فروشگاه خود از رنگ‌های ملایم و روشن و اشکال و انحناهای ظریف استفاده کنید. همچنین همیشه لازم نیست محصول را به طور مستقیم نشان دهید،‌ بلکه می‌توانید با ایجاد خلاقیت و با طراحی‌های مرتبط و محصولات مشابه و حتی به کارگیری هنرهای مفهومی و عناصر مینیمال، حس کنجکاوی مشتری را تحریک کنید و توجه او را به خود جلب کنید!

چینش وسایل در ویترین فروشگاه

در چیدن وسایل در ویترین باید دقت داشته باشید که دکوراسیون ویترین مغازه مانع از دیده شدن داخل مغازه نشود. برای این کار می‌‌توانید از ویترین‌های تمام شیشه و استند‌های کوتاه استفاده کنید و لازم نیست تمام ویترین را با مانکن ها بپوشانید و شلوغ کنید. همچنین نیازی نیست تمام محصولات شما بر روی ویترین قرار بگیرند. ویترین دروازه‌ای به شکوه درون فروشگاه شماست که باید مشتری را به داخل بکشاند. از این جهت شاید ویترین شبیه به یک کارت دعوت است. شلوغ و درهم کردن ویترین باعث سردرگمی مشتریان می‌شود و ممکن است دافعه ایجاد کند. خیلی مهم است که احساسی که ویترین شما به مشتری می‌دهد چگونه باشد. ویترین آراسته‌ای که از خلال آن می‌توان داخل فروشگاه را دید تاثیر مثبت بیشتری بر جذب مشتری دارد.


مطلب پیشنهادی: برندسازی اینترنتی چیست؟ وچگونه برندسازی کنیم؟


رنگ پردازی و روانشناسی رنگ‌ها در فروشگاه

رنگ پردازی
نخستین حسی که در انسان تحریک می‌شود حس بینایی است و فروشگاه‌ها بواسطه این حس افراد را تشویق به خرید بیشتر می‌کنند. رنگ و تنوع رنگی اصل مهمی در طراحی است و واکنش‌ها و احساس‌هایی مختلفی را در افراد برمی‌انگیزد پس در دنیای کسب وکار امروز خرده فروشان باید برای جذب مشتری با قوانین مربوط به رنگ و تاثیرات آن بر افکار مشتری اگاهی داشته باشند.
تمامی رنگها از ترکیب سه رنگ اصلی ابی، زرد وقرمز بوجود آمده اند. در مراکز خرید رنگ‌های قرمز و نارنجی و زرد طبیعتی محرکتر و مهیج تر نسبت به رنگ آبی، سبز و بنفش دارند که در بین آنها قرمز بیشترین نفوذ را در مراکز خرید بر مشتری دارد درحالی که استفاده از همین رنگ قرمز در اتاق انتظار پذیرش به جای حس آرامش، حس اضطراب و نگرانی را افزایش می دهد. عامل دیگر در بحث رنگ، بحث کنتراست یا تضاد رنگی است که رنگ سیاه : کالاهای تجملی در طلا فروشی‌ها استفاده می‌شود همچنین در چیدمان داخلی فروشگاه استفاده از این رنگ در فضاهای مرتفع باعث می‌شود که سقف نزدیکتر به کف زمین به نظر می رسد.

معنا و مفاهیم رنگ‌ها در طراحی ویترین فروشگاه

رنگ‌های زیر دارای مفهوم هایی می‌باشند که به طور خلاصه عبارتند از:
رنگ سبز: این رنگ نشانه طبیعت است و در تن‌های روشن این احساس را در افراد ایجاد می‌کند که اشیاء به ما دورتر هستند مانند دیوارها و به قولی فضا را بزرگتر نشان می‌دهند.
رنگ زرد: این رنگ فضا را روشن‌تر می‌کند و معمولا در کتابخانه‌ها و رستوران‌ها از آن استفاده می‌شود زیرا منجر به افزایش تمایل مشتریان می‌گردد.
رنگ قرمز: موثرترین رنگ است که در بوتیک‌ها و فرورشگاه‌های کفش و یا پس زمینه تابلوهای فروشگاهی استفاده می‌شود. این رنگ اشیاء را شفاف‌تر نشان می‌دهد و باعث جلب توجه و تمرکز بیشتر در افراد می‌شود در حالی که استفاده از آن برای اتاق انتظار پذیرش باعث حس اضطراب و افزایش نگرانی می‌شود.
رنگ آبی: این رنگ باعث می‌شود که بدن مواد شیمیایی آرام بخش تولید کند ، بنابراین پیشنهاد می‌گردد افراد در مصاحبه‌ها یا استخدامی لباس آبی رنگ بپوشند و همچنین صداقت و آرامش و اعتماد در بین مشتریان بیشتر شود.
رنگ مشکی: رنگ اقتدار و توانایی می‌باشد که معمولاً رستوران‌ها ، کافی‌شاپ‌ها و طلافروشان از این رنگ برای طراحی دکوراسیون خود استفاده می‌کنند ، با این هدف که مجموعه خود را متمایز و برجسته‌تر نشان دهند.
رنگ بنفش: این رنگ باعث تقویت و نشاط در روان افراد می‌شود و آثار مخرب زندگی افراد را می‌زداید. معمولا عطرفروشی‌ها از رنگ بنفش جهت طراحی دکوراسیون خود استفاده می‌کنند.

تاثیر نور پردازی ویترین فروشگاه در جذب مشتری

نورپردازی-ویترین-فروشگاه
نورپردازی و روشنایی ویترین و نمای بیرونی فروشگاه‌ها یکی از مهم‌ترین بخش‌های مربوط به روشنایی تجاری است. اهیمت این موضوع که نمای بیرونی و ویترین چه تاثیری در جذب مشتری و افزایش فروش می‌گذارد، بر اکثر فروشندگان و صاحبان مغازه پوشیده نیست.
نورپردازی ویترین امری بسیار مهم است و اجناس را نمایان‌تر می‌کند. نور مستقیم روی اجناس، احساس لوکس بودن را القا می‌کند. علاوه بر نورپردازی رنگ زمینه ویترین هم جای کار زیادی دارد. رنگ‌های متضاد با اجناس کلید جلب توجه مشتری است و به دیده شدن محصول هم کمک بیشتری می‌کند. در دکور مغازه توجه به جلوه‌های بصری و زیبایی، طیف رنگی، مصالح دکوراسیون ویترین و نور مناسب از مهم ترین موارد است.

کارشناس دیجیتال مارکتینگ هستم و در حوزه استارتاپ‌های آی‌تی فعالیت می‌کنم. شروع کاری من با تولید محتوا در زمینه گردشگری و برندینگ شروع شد و تصمیم گرفتم یه پیشرفتی تو زندگی خودم ایجاد کنم این شد که در سال 1397 به عنوان مدیر دیجیتال مارکتینگ در هلدینگ دانش بنیان آریانا فعالیت حرفه‌ای خودم رو شروع کردم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *