22 November, 2024
مزایای-همکاری-استارتاپ-برپایه-API

مزایای همکاری استارتاپ ها بر پایه API

اجاره فضای تبلیغاتی

 

استارتاپ به یک کسب و کار نوپا گفته می‌شود که با هدف پیدا کردن مدل کسب و کار راه‌اندازی می‌شود و هیچ تضمینی برای به موفقیت رسیدن آن وجود ندارد. شرکت‌های نوپا برای رشد سریع خود نیاز به جذب سرمایه دارند و در این راه گزینه‌های مختلفی دارند. شرکت‌های دیگر یا افراد سرمایه‌گذار می‌توانند به شرکت‌های نوپا با تبادل پول نقد در برابر سهام کمک کنند تا فعالیت خود را شروع کنند.
بسیاری از استارتاپ‌ها هستند که برای آنکه نرم‌افزار خود را مطابق با کیفیت مورد نیازشان تولید کنند، نیاز به همراه برای توسعه فنی خود دارند و یا اینکه بعد از توسعه اولیه با مشکلاتی مواجه می‌شوند که توانایی حل آن را در مدت کوتاهی ندارند. بعضی از استارتاپ‌ها نیز از همان ابتدای امر نمی‌خواهند دغدغه توسعه فنی محصول و مشکلات این بخش را داشته باشند و علاقه به تمرکز بر بهبود طرح و فروش آن را دارند و از ابتدا مایل به سپردن توسعه فنی محصول خود به یک همکاری تجاری هستند. اغلب این همکاری میان استارتاپ‌ها مبتنی بر API یا همان رابط برنامه نویسی کاربردی می‌باشد.
به زبان عامیانه API مجموعه‌ای از روش‌های تعریف شده و مشخص در جهت برقراری ارتباط بین اجزای مختلف اپلیکیشن‌ها است. همکاری در این بستر موقعیت‌های پر سود و موفقیت آمیزی را برای سازمان‌ها و استارتاپ‌ها فراهم می‌آورد.

تعریف استارتاپ چیست؟

به طور کلی استارت آپ به کسب و کارهایی گفته می‌شود که جهت برطرف کردن نیازی بر پایه فناوری‌های جدید راه اندازی می‌شود. این تعریف دقیقا مختص استارتاپ‌های موجود در ایران است. البته این را بدانید که مفهوم استارت آپ فقط مختص به کسب و کارهای آنلاین نیست. در کشور ما چون بیشتر استارت آپ‌ها حول محور تکنولوژی‌های جدید راه اندازی می‌شوند این طور است وگرنه استارت آپ‌هایی هم وجود دارند که بر پایه تکنولوژی نیستند و کاملا سنتی هستند.

تعریف API یا رابط برنامه نویسی کاربردی

به زبان ساده، APIها (مخفف Application Prigramming Interface) رابط‌های نرم‌افزاری هست که ارتباط بین نرم‌افزارهای مختلف  را پیاده سازی می‌کنند. زمانی که شما از دسکتاپ یا لپ‌تاپ خود استفاده می‌کنید، تبادل اطلاعات میان نرم‌افزارهای مختلف توسط APIها انجام می‌گیرد. در حا حاضر APIها جایگاه بسیار مهمی در ارتباطات دارند؛ برنامه نویس‌ها در چهارچوب این پروتکل‌ها، بهره‌وری از شبکه‌های اجتماعی و یا خدماتی مانند گوگل مپ یا حتی سرویس‌های ذخیره سازی ابری را ممکن ساخته‌اند.
در طی چند سال اخیر ای‌پی‌آی به موجودیت خاصی برای راه اندازی کسب و کارهای جدید بدل گشته است و کارآفرینانی که روشهای گسترش محصولات موجود و برقراری ارتباط و ایجاد ارزش از طریق راها و مسیر‌ها نو برایشان اهمیت پیدا کرده است، با استفاده از این روش‌ها دست به توسعه خدمات خود زده‌اند.

مزایای همکاری استارتاپ ها بر پایه API

مزایای-همکاری-استارتاپ-ها
با ظهور استارتاپ‌ها و شرکت‌های نوپا در اقتصاد و فضای کسب و کار کشور لزوم همکاری و برقراری ارتباط برای همه شرکت‌ها و کسب و کارها به امری ضروری بدل شده است و با اینترنتی شدن کسب و کارها و سیستم‌های آنلاین برقراری ارتباط از طریق اپلیکیشن‌ها و نرم‌افزارها برای توسعه دهندگان فضای وب نیز بیشتر و بیشتر شده است از جمله مزایایی که در همکاری میان استارتاپ‌ها بر پایه API می‌توان اشاره کرد به شرح زیر می‌باشد؛
کسب و کارها و استارتاپ‌های مختلف با برقراری ارتباط با دیگر سیستم‌ها و اپلیکیشن‌ها می‌توان دیگر کسب و کارها را به سیستم و یا پلتفرم خود وابسته کرده و این وابستگی باعث بالا رفتن ارزش پلتفرم یا اپلیکیشن یکدیگر خواهد شد و به خودی خود باعث توسعه بستر نرم‌افزاری و بالا رفتن پایداری سیستم می‌شود .
از طرف دیگر مشتریانی که از خدمات همکاران شما و یا خدمات شما استفاده می‌کنند بسیار راضی خواهند بود به دلیل اینکه در پلتفرم و در بستر فعالیت همه چیز با یکدیگر مرتبط است و بدون وجود سردرگمی در نرم‌افزار فعالیت می‌کنند و با رضایت از نرم‌افزار خارج می‌شوند. برای مثال نرم‌افزاری در حوزه خرید غذا طراحی می‌کنید و با استفاده از ای‌پی‌آی های خدمات نقشه و موقعیت جغرافیایی در فرآیند ایجاد سیستم خود تسهیل ایجاد کرده‌اید و باعث ایجاد فضایی مطلوب برای کاربران خود خواهید شد.
اپلیکیشن‌هایی نظیر اپلیکیشن میز که بستری برای توسعه کسب و کارها است در زمینه‌های گسترده‌ای فعالیت دارد و با کسب و کارهای مختلفی در سراسر ایران فعالیت می‌کند. میز یک بستر فعال و پویا برای بازاریابی هم برای کسب و کارهای نوپا و هم برای کسب و کارهای سنتی می‌باشد یکی از مزیت‌های برقراری ارتباط با اپلیکیشن‌های مبتنی بر نقشه ارائه اطلاعات جامع با مختصات می‌باشد که اپلیکیشن میز برای همکاری با استارتاپ‌ها بر پایه API فعالیت می‌کند.
در ایران یکی از بیشترین و نوع از ای‌پی‌آی ها مربوط به بستر‌های پیامکی یا خدمات مالی می‌باشد این رابط‌های کاربردی به برنامه نویسان و توسعه دهندگان وب کمک می‌کند تا بدون داشتن سردرگمی و دردسر سرورهای ارسال پیامک خود را راه اندازی کرده و تمرکز خود را بر اهداف اصلی سیستم نرم‌افزاری خود قرار دهند.
شاید در گذشته برای ایجاد فاکتور یا پرداخت توسعه دهندگان وب دچار معضلات گوناگونی بوده‌اند اما امروزه با برقرای ارتباط از طریق ای‌پی‌آی های مختلف میتوان به راحتی سیستم یا پلتفرم را آماده کرده تا در کوتاه ترین زمان و بهترین خدمات فاکتور برای مشتری ارسال گردد و رسید دریافت وجه به تلفن موبایل او فرستاده شود.

از دیگر مزایای همکاری استارتاپ ها بر پایه API

امروزه تبلیغات پوش نوتیفیکیشن یکی از جمله موارد برای درگیر کردن دوباره کاربران نسبت به اپ یا سیستم ما می‌باشد اما شاید در نگاه اول این مورد برای توسعه‌ای فرآیند‌های بازاریابی غیر ممکن باشد اما با ایجاد همکاری API میان شرکت‌های مختلف از جمله پنل‌های ارسال پیامک یا ارسال ایمیل کار آسان خواهد گشت.
مقرون به صرفه در زمان
استارتاپ‌ها برای رسیدن به اهداف خود نیاز به صرف زمان کم و صرف هزینه پایین دارد لذا استفاده از سیستم‌ها یا رابط کاربردی ای‌پی‌آی باعث می‌شود که هر چه سریعتر و مقرون به صرفه به اهداف خود برسند یا به عبارتی ام وی پی کسب و کار خود را آزمایش بکند.
کسب درآمد و ایجاد بازار از طریق API
با توجه به افزایش تعداد گوشی‌ها یا موبایل‌های هوشمند در بین مردم فرصت تجاری بسیار خوبی برای استارتاپ‌ها و شرکت‌ها به وجود آمده است که در کنار خدمات خود ای‌پی‌آی ارائه بکنند، همچنین یک فرصت بسیار خوب برای شرکت‌ها و کسب و کارهای نوپا جهت به وجود آوردن و پروژه های مبتنی بر ای‌پی‌آی در سریع‌ترین زمان ممکن و با کمترین هزینه، چرا که در سیستم‌های آنلاین با استفاده از API نیاز به تولید دوباره ام وی پی یا بستر اولیه کسب و کار نیست چرا که در اکوسیستم‌های استارتاپی اغلب این فرآیندها و بسترها به وجود آمده است و فقط کافی است از طریق خلاقیت و نبوغ این بسترهای آماده به یکدیگر متصل گردند و شروع به فعالیت بکنند و این بسترها که همکاری میان استارتاپ‌ها را بر پایه API به وجود آورده است باعث رشد کسب و کارها و توسعه اقتصاد کنند.
امروزه با وجود سیستم‌های  مبتنی بر API محور میتوان کسب و کارهای نو و تازه رو وارد بازار کرد که به واسطه ای‌پی‌آی استارتاپ‌ها و شرکت‌های مختلف خیلی راحت می‌توانند وارد بازار شوند و مشتریان متعهد و مختص به خود را به وجود بیاورند.
ایجاد مشتری ثابت
چگونه یک بستر نرم‌افزاری آنلاین می‌تواند کمک کند به حیاط یک استارتاپ، رشد و توسعه آن به واسطه APIها؟
رابط کاربردی برنامه نویسی به واسطه خصوصیات متفاوتی که به همراه دارد یک سیستم آنلاین کوچیک با بستری محدود را می‌تواند به سیستمی گسترده و با قابلیت پاسخگویی بالا تبدیل کند. و این سیستم میتواند تقاضای بسیار زیادی از مشتریان که برای اولین بار وارد شده‌اند را پاسخ بدهد و مشتریان بسیاری را در کنار خود داشته باشد API همان طور که گفته شد به صورت یک قرارداد میان یک نرم‌افزار به نرم‌افزار دیگر بسته می‌شود و جهت ایجاد تعامل و ایجاد برقراری ارتباطات و ارائه اطلاعات و غیره فعالیت می‌کند که این فعالیت باعث رشد و پیشرفت یک استارتاپ و غیره می‌گردد.

مزایای همکاری استارتاپ ها بر پایه API در اقتصاد ایران

با افزایش همکاری‌های نرم‌افزاری و توسعه توان استارتاپ‌ها در کنار یکدیگر و کلاف شدن آنها به هم حیات سازمانی و تجاری آنها تضمین می‌شود. ویژگی برقراری و همکاری استارتاپ‌ها بر پایه API  بر این می‌باشد که چه خودآگاه و ناخودآگاه به توسعه یکدیگر کمک کرده و نقش بسزایی در رشد یکدیگر دارا می‌باشند و از طرفی کاربران و مشتریان راضی را همراه خواهند داشت و با این بستر فراهم شده می‌توانند شروع به خارج شدن از مرحله MVP کرده و مقیاس و بازار فعالیت خود را گسترش دهند.
همکاری استارتاپ‌ها بر پایه API می‌تواند بعنوان یکی از مسیر‌های توسعه امنیت شغلی و توسعه فضای کارآفرینی باشد، چرا که با توسعه همکاری استارتاپ‌ها بر پایه API باعث رشد زنجیر گونه و همگانی بنگاه‌ها اقتصادی نوپا بشود. و این تغییرات کوچک در این عنصر‌های کوچک اقتصادی باعث به حرکت درآوردن چرخ اقتصاد و چه بسا تسهیل زندگی مردم جهان شود.
در ادامه برای درک بهتر موضوع به چند نمونه از فعالیت‌های تجاری بزرگ در سطح دنیا اشاره خواهیم کرد:
گوگل-توئیتر-آمازون
آمازون وب سرویس
آمازون به توسط استفاده از عنصرهای API که بسیار بستر قوی برای خدمات وب در آمازون بود را به وجود آورد و درآمد چند میلیاردی از این طریق را کسب کرد. آمازون در کنار دیگر شرکت‌ها بزرگ دنیا که علاقه به همکاری نرم‌افزاری با استارتاپ‌ها و دیگر شرکت‌ها دارد حاضر به ارائه ای‌پی‌آی ها خود برای ایجاد بازار‌های جدید و کسب قدرت بیشتر می‌باشد. ای‌پی‌آی ها آمازون جمع گسترده‌ای از خدمات سرویس‌ها را ارائه می‌دهد.
توییتر
اگر ای‌پی‌آی های توییتر با مشکل مواجه شوند صدها هزار سایت و نرم افزارهای موبایل کسب و کارها و غیره تحت‌الشعاع قرار می‌گرند بنابراین ثابت نگه داشتن یک ای‌پی‌آی با تعداد مشتریانی که از آن استفاده می‌کنند رابطه مستقیم داد.
گوگل مپ
گوگل مپ یک سرویس دهنده اطلاعات مکانی و نقشه برای کاربران خود می‌باشد. آيا اگر تنها از طریق وب سایتش قابل دسترس بود قطعاً به این مقدار کاربر می‌رسید. اما از طریق ای‌پی‌آی هایی که گوگل به دیگر توسعه دهندگان ارائه کرده است، حالا تمامی اطلاعات نقشه‌ای مکانی گوگل در دسترس تمام کاربران شرکت‌ها همکار با گوگل می‌باشد و آنها روز به روز به کاربران بسیاری زیادی خوش آمد می‌گویند.

منبع: بلاگ میز

اشتراک‌گذاری

کارشناس دیجیتال مارکتینگ هستم و در حوزه استارتاپ‌های آی‌تی فعالیت می‌کنم. شروع کاری من با تولید محتوا در زمینه گردشگری و برندینگ شروع شد و تصمیم گرفتم یه پیشرفتی تو زندگی خودم ایجاد کنم این شد که در سال 1397 به عنوان مدیر دیجیتال مارکتینگ در هلدینگ دانش بنیان آریانا فعالیت حرفه‌ای خودم رو شروع کردم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *